May 18, 2021
aktuelno

Završena Gradska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” – Kikinda Online News

Recitalima Matije Bećkovića, Vislave Šimborske, ali i Matije Bećkovića i Đoleta Balaševića koje su danas u Kulturnom centru govorili učenici srednjih škola praktično je i završena ovogodišnja Gradska smotra recitatora ,,Pesniče naroda mog”:

-,, Nažalost, svake godine sve manje i manje učesnika, a ove godine smo imali približan broj, odnosno 32 učesnika mlađeg i 32 učesnika srednjeg uzrasta, a to nam se u odnosu na prethodne godine nije dešavalo, čak naprotiv, taj broj je bio daleko veći. Mobilni telefoni su postali draži od žive reči, verovatno ih to ne zanima, iako imaom dosta dobriih recitatora koji završe osmi razred i očekujemo da se prijave i tokom srednje škole, međutim onda ih nema. Danas smo imali osmoro učesnika i s obzirom da je po propozicijama njihovo izvođenje kompozicija najduže, i to do četiri minuta, oni mogu najviše da pokažu a mislim da su to danas i pokazali” – izjavila je Tanja Nožica, direktorica Kulturnog centra Kikinda.

Iako se nije plasirao na Zonsku smotru recitatora 22. marta u Čoki, veoma interesantan i zapažen nastup imao je osamnaestogodišnji Đorđe Maruš učenik završnog razreda kikindske Tehničke škole koji je izneo stihove Matije Bećkovića i ostavio poseban utisak na stručni žiri i publiku:

-,, Mislio sam da će biti lakše stati pred žiri, ali trema i nedostatak vremena da naučim sve stihove su učinili svoje. Veoma se zanimam za glumu i dramsku umetnost, a u slobodno vreme volim da plivam. Drago mi je što sam na stručni žiri ostavio utisak a i verujem da će mi njihovi saveti koristiti i za ubuduće jer bih jako želeo da se bavim glumom” – rekao je Maruš za Kikinda News.

Učenici koji su se plasirali na Zonsku smotru recitatora 22. marta u Čoki su:

Mlađi uzrast ( učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole): Mara Dragin (OŠ. ,,Feješ Klara” II razred), David Mohači (OŠ. ,,Vuk Karadžić” II razred), učenice trećih razreda OŠ ,,Đura Jakšić” Iva Ćojanović, Milica Pjević kao i učenice četvrtih razreda Osnovne škole ,,Đura Jakšić” Teodora Ćurčin i Minja Balint.

Srednji uzrast ( učenici od petog do osmog razreda osnovne škole): učenici šestih razreda Anđela Mitrović i Nikolina Alijović (OŠ. ,,Đura Jakšić”) Stevan Koščica (OŠ. ,,Vasa Stajić” iz Mokrina) učenici sedmog razreda OŠ. ,,Đura Jakšić” Veljko Vuković i Anastazija Palfi i učenica osmog razreda OŠ. ,,Sveti Sava” Nataša Ćurčin.

Kod srednjoškolaca, na Zonsko takmičenje plasirali su se gimnazijalci Božidar Kojić, Jovana Tunić, Kristina Aksin i Zorana Krčmarov kao i Lazar Golušin, učenik Tehničke škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *