July 26, 2021
aktuelno

Grad Kikinda nastavio saradnju sa “Čigotom” – Kikinda Online News

U četvrtak, 13. februara 2020. godine, u Specijalnoj bolnici „Čigota“ na Zlatiboru obnovljen je i potpisan protokol o saradnji Gradske uprave Kikinda i ove renomirane ustanove. Protokol su potpisali u ime SB „Čigota“ spec. dr med. Aleksandar Simić, v.d. direktora i Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde u ime Gradske uprave Kikinda.


-,, Mi se radujemo ponovnoj saradnji sa Gradom Kikinda, koju smo započeli pre ne nekoliko godina. Partneri iz Kikinde su uradili mnogo, kada je u pitanju lečenje dece koja imaju višak kilograma kroz program „Čigotica“. Mi tu saradnju cenimo kao izuzetno važnu i sa zadovoljstvom je pominjemo kao primer dobre prakse gde god se pojavimo” – rekao je spec. dr med. Aleksandar Simić, v.d. direktora Specijalne bolnice „Čigota“.


Ovim protokolom je posebno regulisana saradnja u oblasti zdravstvenog turizma, ali i saradnju kroz preventivni odmor radnika i penzionera:


-,, Zahvaljujući razumevanju rukovodstva SB „Čigota“, mi smo ovim protokolom obezbedili da svi građani Kikinde u narednih godinu dana imaju popust od 10 odsto na sve medicinske usluge, kao i usluge smeštaja koje ova ustanova pruža. Pored toga, nama je prioritet da našu decu koja imaju problem sa gojaznošću upućujemo na Zlatibor na lečenje pod budnim okom stručnjaka, jer mislimo da će kroz najsavremenije metode lečenja gojaznsti i promenom svojih navika tokom boravka u „Čigoti“ uspeti da se leče i izleče od ove pošasti 21. veka” – izjavila je Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde.
Kako je dogovoreno, prva grupa dece iz Kikinde boraviće u „Čigoti“ od 17. marta do 7. aprila 2020. godine, a ceo program od 21 dan je praktično besplatan, jer troškove boravka i lečenja dece snosi Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *