September 20, 2021
aktuelno

Sretenjski koncert ADZNM ,,Gusle” – Kikinda Online News

Pred punom salom kikindskog Narodnog pozorišta prigodnim svečanim programom Akademsko Društvo za negovanje muzike ,,Gusle” proslavilo je svoju slavu – Sretenje i obeležilo Dan državnosti. U programskom delu nastupili su igrački i izvođački ansambl, dečiji izvođački ansambl i veterani, kao i mešoviti hor ,,Kornelije Stanković”, Ženska pevačka grupa i Veliki narodni orkestar. Ispred Gradske uprave, događaju je prisustvovala predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač:

-,, Mislim da je ovaj dan jedan od najvažnijih datuma u našoj zemlji i koristim priliku da zemlji Srbiji i svim državljanima čestitam veliki praznik – Dan državnosti. Ovo je ujedno i lepa prilika da se podsetimo svega što su nam preci ostavili i za šta su se borili, da se prisetimo svih tradicija, kultura i običaja. Gusle su Društvo staro 144 godine koji svojim trudom iz generacije u generaciju neguju tu kulturu, tradiciju i običaje i nove generacije uče novim znanjima. Gusle su bile i ostale jedan od prioriteta u oblasti kulture našeg grada” – izjavila je Hrnjak.

-,, Do sada smo održali više od 4.500 koncerata, i više od 300 mesta u kojima smo gostovali što u našoj zemlji, što širom sveta. Započinjemo novu 145 sezonu u još boljem ritmu. Ovaj svečani koncert bio je posvećen pre svega Danu državnosti, našoj slavi Društva Sretenje i godišnjica postojanja. Nadamo se da ćemo ovakvim koncertima nastaviti tradiciju i u narednim godinama “ – rekao je direktor ADZNM ,,Gusle” Zoran Petrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *