June 16, 2021
aktuelno

NSZ: Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za rukovanje građevinskim mašinama – Kikinda Online News

U prostorijama kikindske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, dodeljeni su sertifikati petorici polaznika obuke za rukovanje građevinskim mašinama. Tromesečna obuka uz stručnu praksu u trajanju od 20 dana započeta je tokom 2019. godine i izvodio je S.Z.R. ,,Građevinar Brane”. Nacionalna služba za zapošljavanje svake godine kroz različite obuke želi da nadomesti obrazovni sistem koji prema rečima direktorice kikindske Filijale NSZ-a Jelene Mitrović, nije usklađen sa potrebama tržišta rada:

-,, Odavno nemamo školu koja školuje takve kadrove, a poslodavcima su potrebni rukovaoci građevinskim mašinama i mi na taj način pribegavamo obukama. Dobar pokazatelj za potrebama realizacijom ovakvih obuka jeste i podatak da su nam se već dva polaznika obuke pre uručenja obuke i zaposlila – jedan u ,,Graditelju”, a drugi u ,,Le Belieru”. Pred nama je građevinska sezona, očekuje nas i Sajam zapošljavanja, tako da sam sigurna da će i ostali polaznici i nezaposlena lica kroz povećanje svojih kompetencija pronaći odgovarajući posao” – izjavila je Mitrović.

Za 2020. godinu planirane su obuke za grupu nezaposlenih invalidnih lica za rad na CNC mašinama, obuku za krojenje i šivenje i pakovanje tekstilnih proizvoda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *