August 3, 2021
aktuelno

U Centru stručnog usavršavanja počela informatička obuka za penzionere – Kikinda Online News

Besplatna informatička obuka za naše najstarije sugrađane počela je danas u prostorijama Centra za stručno usavršavanje. Obuka obuhvata 22 časa gde će se penzioneri upoznavati sa osnovama rada na računaru iz modula Operativnog Windows sistema, e-mail komunikacije, bezbednosti i pretraživanje na internetu, poznavanje društvenih mreža i usluge elektronskog plaćanja. Nakon završene obuke, svi polaznici dobiće sertifikate Centra o pohađaju obuke ovog kursa.

-,, U prvoj grupi imamo oko dvadeset polaznika, a planirane su još dve grupe od po dvadeset polaznika. Radićemo na osnovama Windowsa, kako se snimaju fajlovi i kreiraju folderi, usluge elektronskog plaćanja putem interneta. Kandidati su veoma zainteresovani za pohađanje ovakve vrste obuke gde stiču nova znanja” – izjavio je Arpad Pastor, profesor informatike i računarstva u OŠ. ,,Sveti Sava” i realizator informatičke obuke za penzionere.

-,, Od ove obuke očekujem nešto najosnovnije da saznam jer mi deca žive u inostranstvu i ne mogu tako često da komuniciram sa njima, a nakon ove završene obuke verujem da ću moći. Meni sad ni pametni telefoni nisu pametni, oni stariji su mi bili bolji, ali čovek se uči dok je živ i treba ići u korak sa vremenom i sa novim tehnologijama” – rekla je Ljubica Pomorišac, jedna od polaznica informatičke obuke.

Veliki broj sugrađana starije populacije koji se priključio informatičkoj obuci dovoljno govori da su i penzioneri željni sticanja novih praktičnih znanja i veština, smatra direktor CSU Dejan Karanović:

-,, Mi zaista brinemo o svim populacijama u gradu, a posebno nam je zadovoljstvo što su to naši najstariji sugrađani, koji prema odzivu, imaju veliku volju da se edukuju i da daju primer da je celoživotno učenje prisutno i u našem gradu i posebno nam je zadovoljstvo da možemo da ugostimo naše najstarije sugrađane i ponudimo im sadržaje na koje sigurno do sada nisu bili upućeni” – izjavio je Karanović.

Prijavljivanje za drugu i treću grupu polaznika informatičke obuke su u toku. Prijavljivanje se vrši putem brojeva telefona 404-830, 064-857-92-62 ili lično u Centru stručnog usavršavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *