September 21, 2021
aktuelno

Donacija u pravi čas: USP ,,Ritmik” uručio inhalatore i pulsni oksimetar Dečijem dispanzeru – Kikinda Online News

Krajem prošle godine Udruženje sportskog plesa ,,Ritmik” organizovao je prvi ,,Ki dens fest” u Narodnom pozorištu koji je za zadatak imao promociju modernog plesa, ali sadržao je i humanitarnu notu. Tom prilikom od prodaje ulaznica sakupljeno je 62.000 dinara čiji je jedan deo prihoda u visini od 26.000 dinara uplaćen Petri Đorđević iz Beograda oboleloj od karcinoma, dok je ostatak novca utrošen za nabavku dva inhalatora i za jedan pulsni oksimetar koji je danas zvanično i predat Dečijem dispanzeru u Kikindi.

-,, Udruženje smo osnovali 2018. godine i bavimo se modernim plesom, učestvujemo na raznim takmičenjima gde smo se plasirali na najviše pozicije. Ovo nam je prva realizovana humanitarna aktivnost, a u planu nam je još ovakvih i sličnih akcija, a veliku zahvalnost dugujemo sponzorima bez kojih ovakvu manifestaciju ne bismo mogli da realizujemo. Ne treba da postoji poseban razlog da budemo humani, to je nešto u nama, a prvenstveno smo novac hteli da prosledimo našoj sugrađanki Andrijani Milutinov, koja nažalost više nije sa nama, pa smo se uz pomoć Crvenog krsta opredelili za Petru Đorđević iz Beograda, a budući da se festival održava u našem gradu, hteli smo i njemu nešto da poklonimo” – izjavila je Mirna Krnić predsednica Udruženja sportskog plesa ,,Ritmik”.

-,, Ovakve akcije i donacije nam mnogo znače, ali moram i da napomenem da mi smo mi svi na istom zadatku, jer ovo plesno udruženje okuplja decu, pa opet deca – deci. Plesni klub ,,Ritmik” sakupio je novac, pomogao nama u Dečijem i Školskom dispanzeru i to sve u funkciji dece. Zadovoljna sam što naša gradska sredina lepo funkcioniše i što smo svi povezani na jedan lep način, prepoznajavući potrebe i pomagajući jedni drugima. U situaciji smo da nam je trenutno jedan aparat u Školskom dispanzeru za inhalaciju pokvaren, tako da nam je u pravi čas došao ovaj aparat, a pulsni oksimetar do sada Školski dispanzer nije imao što nam u mnogome ometa rad. Ovi aparati značajano će nam poboljšati kvalitet rada i smanjiće nam gužve, jer ćemo imati više aparata u opticaju za inhalaciju, a samim tim ćemo popraviti kvalitet naše usluge i ambijenta u kojem živimo i radimo” – rekla je doktorka Vesna Tomin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *