June 21, 2021
aktuelno

Sanacija krova u OŠ. ,, Jovan Popović” i besplatni udžbenici za prvake – Kikinda Online News

Osnovna škola ,,Jovan Popović” u Kikindi rešila je svoj gorući problem po pitanju prokišnjavanja krova sale za fizičko vaspitanje. Naime, krajem prošle i sa početkom nove kalendarske godine stekli su se svi uslovi za kompletnu sanaciju krova . Za ovu namenu loklana samouprava i Pokrajinski sekretarijat za sport izdvojili su značajna sredstva u ukupnoj vrednosti od oko 2,9 miliona dinara:

-,, Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi i Pokrajinskom sekretarijatu koji su prepoznali naš problem i opredelili se za kompletnu sanaciju krova. Lokalna samouprava budžetom je opredelila 1,6 miliona dinara za sanaciju, dok je Pokrajinski sekretarijat učestvovao sa nešto manje od 1,3 miliona dinara. Trenutno smo u proceduri javne nabavke, a kada se ista okonča i kada se sklopi ugovor sa izvođačima radova na naše veliko zadovoljstvo počinjemo sa radovima i novu školsku godinu sigurno dočekujemo sa novim krovom” – izjavila je direktorica OŠ. ,,Jovan Popović” Jelena Krvopić.

Pored toga, OŠ. ,,Jovan Popović” realizuje projekat ,,Škola bliže roditeljima” koji je prevashodno namenjen roditeljima školaraca kao neizbežnu ciljnu grupu u delovanju školstva. U okviru projekta do sada su realizovane brojne aktivnosti poput rekreacije za roditelje učenika ove obrazovne institucije, besplatni kursevi stranih jezika, a nastavak projekta obuhvata i nabavku besplatnih udžbenika za buduće prvake:

-,, Smatramo da time mnogo pomažemo roditeljima. Svi mi pričamo o besplatnom školovanju, a u praksi to nije tako. Nabavka udžbenika predstavlja veliku finansijsku stavku za roditelje, tako da je kolektiv naše škole u okviru našeg ,,Fonda solidarnosti” prikupio određena sredstva, pa će svi naši budući prvaci dobiti besplatno udžbenike neradnog karaktera. Na roditeljima ostaje da kupe knjige iz engleskog jezika i jedan radni list. Mislim da ćemo ovim puno pomoći roditeljima zato što ovu akciju planiramo i za naredni period. Nakon završetka školske godine udžbenici ostaju u školi i svaka naredna generacija dobija ih na korišćenje” – dodala je Krvopić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *