June 22, 2021
aktuelno

Izvanredan odziv na drugoj ovogodišnjoj akciji ddk u Crvenom krstu – Kikinda Online News

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine zahvaljuju se svim našim sugrađanima koji su se na drugoj, ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je održana danas u Crvenom krstu odazvali u velikom broju. Od potencijalnih 103, dragocenu tečnost darivalo je 90 naših sugrađana, dok njih 13 krv nije moglo dati iz medicinskih razloga. Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi predviđena je za 27. januar od 9 do 13 sati u Crvenom krstu.

Na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvali su se i aktivisti Srpske napredne stranke:

-,, Uzimajući učešće u današnjoj akciji, mi kao članovi Srpske napredne stranke i pripadnici najodgovornije političke opcije želimo da pokažemo da posedujemo važnu humanitarnu komponentu. Dobrovoljni davaoci krvi ne cene se i ne vrednuju samo po broju darivanja dragocene tečnosti, već i kroz srce koje poklanjaju. Mi danas svoja srca poklanjamo onima kojima je to najpotrebnije, pružamo ruku podrške i topao zagrljaj. Zajedno sa sugrađanima u prostorijama Crvenog krsta mi predstavljamo jedan složen tim gde smo na istom humanom zadatku. Želim da poručim našim sugrađanima, prijateljima i komšijama da u ovim i sličnim situacijama uvek mogu da računaju na nas” – izjavio je potpredsednik odbora GrO SNS-a Miodrag Bulajić.

-,, Na drugoj ovogodišnjoj akciji doborovljnog davalaštva odziv je zaista bio veći od očekivanog, zahvaljujući sugrađanima koji su se danas odazvali na akciju dobrovoljnog davanja krvi. Važno je napomenuti da trenutno nema velikih nedostataka krvi, a ovim putem još jednom bismo pozvali sve ljude da se i na narednim akcijama odazivaju u što većem broju a posebno oni sa negativnim faktorom” – rekla je Milana Beronja ispred Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

2 thoughts on “Izvanredan odziv na drugoj ovogodišnjoj akciji ddk u Crvenom krstu – Kikinda Online News

  1. Zar niste danas skupljali krv za našu sugrađanku? Po društvenim mrežama je bio apel da se odazovu oni koji imaju O krvnu grupu. Da li se za nju skupilo?

    1. Pozdrav. Danas je održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu, a kao i na prethodnim akcijama ddk, svakako da će krv biti raspoređena onim osobama kojima je to u ovom trenutku i najpotrebnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *