July 29, 2021
aktuelno

,,Dančika nam je obećao da će uvek biti uz nas”: podeljeni paketići deci ratnih veterana – Kikinda Online News

Srpski ratni veterani Kikinde kao i počasni članovi organizacije danas su u kikindskom Narodnom pozorištu upriličili podelu 150 novogodišnjih paketića deci ratnih veterana. U okviru manifestacije odigrana je predstava “Najbolji prijatelji zauvek” ,,Dah” teatra u znak sećanja na kikindskog glumca, reditelja i osnivača ovog pozorišnog ansambla Dančiku Đukičina.

-,, Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim svima koji nam već godinama pomažu. Reč je o humanitarnoj organizaciji iz Beograda ,,Banka hrane Srbije” koja je zajedno sa kompanijom ,,Henkel” obezbedila kupovinu 150 paketića za decu Kikinde starosti do 10 godina. Veliku zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi i Narodnom pozorištu koji su nam omogućili da organizujemo ovakvu manifestaciju. Posebnu zahvalnost dugujemo ansamblu ,,Dah” teatra koji su za decu izveli predstavu ,,Najbolji prijatelji zauvek” koju je režirao i napisao osnivač ,,Dah teatra” Dančika Đukičin koji nas je nažalost prerano napustio i kojeg ćemo se uvek rado sećati po mnogim predstavama koje je uradio za decu našeg grada. Ova predstava imala poseban značaj za sve nas” – izjavio je Vladimir Radojčić ispred udruženja Srpskih ratnih veterana.

Prvu akciju podele novogodišnjih paketića udruženje je realizovalo 2015. godine kada je na predlog glumca i reditelja Dančike Đukičina odigrana predstava ,,Maša i medved”.

-,, Ovo je bio četvrti put da glumimo u ovoj predstavi, a po prvi put za nas na ovako velikom mestu, i to smo učinili u znak sećanja na Dančiku Đukičina, koji nažalost danas po prvi put nije sa nama. Ovu predstavu odigrali smo njemu u čast, a on nam je poslednji put kada smo se sreli rekao da je uz nas i obećao nam da će uvek biti. U prilog tome, nadam se da ćemo nastaviti dalje sa svojim radom u ,,Dah” teatru, u zavisnosti od studenata i njihovih obaveza” – rekla je Svetlana Krneta, glumica ,,Dah” teatra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *