July 26, 2021
aktuelno

Katolički vernici danas proslavljaju Božić – Kikinda Online News

Vernici koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru danas slave Božić, jedan od najvećih hrišćanskih praznika.

Tim povodom, danas je u Katoličkoj crkvi Svetog Franje u Kikindi održana Božićna misa kojoj su pored velikog broja vernika prisustvovali i predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak kao i Šandor Talpai, pomoćnik gradonačelnika.

-,, Oko Beltehemsih jasala stoji čitav stvoreni svet. Tu je pored jasala Isusova majka Marija, kći naroda koja je verovala anđelu Gabrijelu. Teško da postoji lepša slika i prizor nego videti majku sa svojim novorođenim detetom. Svi su gledali Isusa sa divljenjem i zahvalnošću. Neka nam svima gospodin podari da u ovo božićno vreme doživimo Njegovu neizrecivu ljubav. Neka nas Njegova nežnost preplavi. Ovim mislima želim svima sretan Božić i sretnu Novu godinu” – rekao je župnik Tibor Konc.

-,, Božić nas sve okupi u ovoj divnoj Katoličkoj crkvi i ja bi svim našim sugrađanima, poslovnim partnerima, prijateljima u svoje lično ime i ime kolega iz Gradske uprave čestitala Božić. Poželela bih im puno radosti, mnogo mira, duhovnog rasta i svetlosti na životnom putu” – izjavila je predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *