September 20, 2021
aktuelno

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov obišao radove na asfaltiranju ulica u Iđošu i Mokrinu – Kikinda Online News

Lepo vreme u decembru donelo je mogućnost kikindskoj lokalnoj samoupravi i prvom čoveku Kikinde Pavlu Markovom da obiđe predviđene radove na asflatiranju ulica u Iđošu i Mokrinu. Cilj lokalne samouprave po pitanju ovakvih projekata jeste primer dobre prakse i ukazivanje na problema sa kojima se meštani ova dva sela susreću. Za rekonstrukciju ulica Milene Gecić i Jovana Gligorina u Iđošu Grad Kikinda izdvojio je oko 4 miliona dinara:

-,, Želimo na neki način da ukažemo da se mi brinemo o svim tim slučajevima, ne samo kada su veliki projekti u pitanju, kako od kulturnih važnosti, tako i o najobičnijim problema sa kojima se naši sugrađani svakodnevno susreću. Ulice u Iđošu uopšte nisu bile asfaltirane, bile su u veoma teškom stanju i to je za stanovnike ovog dela Iđoša bio veliki problem, a sada smo došli do nivoa da će to biti uslovno i spremno za korišćenje i samim tim obraćamo veliku pažnju na svog čoveka, na svaki mali problem i to je i svrha naše današnje posete” – rekao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

-,, Ulice koje se rade u ovom periodu u Iđošu su ulice koje se rade po prioritetima, asfaltiraćemo ih i to je jedan deo našeg obećanja. Veoma smo zadoovljni ovom ali i prošlom godinom, urađena su dva parkinga u Iđošu, u toku su i dobri pregovori sa kikindskom lokalnom samoupravom da dovedemo i novog investitora u selo. Reč je pumpi ,,Knez Petrol” koja godinama nije radila u Iđošu i nadamo se da ćemo u toku naredne godine započeti radove na zgradi lova ,,Lovac”, a predviđena je i izgradnja dečijeg igrališta na proleće” – izjavio je Miodrag Komanov, predsednik Mesne zajednice Iđoš.

Nakon što je obišao radove na asfaltiranju ulica u Iđošu, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov posetio je i Mokrin gde je u toku asfaltiranje ulice Arsenija III Čarnojevića u dužini od 230 metara. Vrednost ovih radova iznosi 1,5 miliona dinara:

-,, Za meštane Mokrina ovo su njihovi najvažniji problemi i mislim da zajedničkim radom na svim mestima možemo da doprinesmo da se taj kvalitet poboljša, i da pre svega stanovnici u selima znaju da grad misli na njih, da pokušavamo na sve načine da se kvalitet života koji ovde žive podigne na jedan viši nivo. Od iduće godine planiramo da započnemo dva velika, kapitalna projekta za Mokrin koja će da isfinansira Grad velikim sredstvima. Radi se o projektima osnovnih životnih potreba, a jedan od najvećih problema Mokrina je pijaća voda i njenog tretiranja, a drugi projekat koji je podjednako važan za meštane Mokrina jeste podizanje kvaliteta izgleda i sposobnosti Mokrina da organizuje velike manifestacije i da bude selo kakvo je poznato ne samo u regionu već i u celom svetu. Radićemo rekonstrukciju celokupnog Trga i određene sadržaje” – dodao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Na asfaltiranje dela ulice Arsenija III Čarnojevića meštani Mokrina su dugo čekali:

-,, Meštani već više decenija čekaju asfalt na ovom delu, tako da je za njih ovo veoma značajan deo, kako bi imali sam prilaz do njihovih kuća, kako bismo pokazali i da mislimo na deo stanovništva koji živi na obodu Mokrina. U ovoj godini najvažnija investica za Mokrin je što smo pri završetku projekta za fekalnu kanalizaciju čija se finalizacija očekuje početkom naredne godine” – izjavio je Živko Ugrenović, predsednik mokrinske Mesne zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *