September 23, 2021
aktuelno

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević u poseti Kikindi i Bašaidu – Kikinda Online News

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević danas je sa gradonačelnikom Kikinde Pavllom Markovim obišao radove u Osnovnoj školi ,,1. Oktobar” u Bašaidu i radove na izgradnji nove Pijace. Jedan od projekata koji je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodina finansirala sa kikindskom lokalnom samoupravom jeste izgradnja novog multifunkcionalnog sportskog terena u Osnovnoj školi ,,1. Oktobar”:

-,, Vrednost radova je preko 12 miliona dinara, a znatnim sredstvima učestvovao je i grad Kikinda. Prezadovoljan sam kako je ovo ispalo i nadam se da ćemo i ubuduće saradjivati sa gradom Kikinda, u zavisnosti od projekata kojim grad Kikinda bude aplicirao u narednom periodu” – izjavio je direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov rekao je da je važnost projekta što isti ima za cilj da se deca što više okupljaju u školskim dvorištima:

-,, Ovo je za nas važan projekat, jer on okuplja našu decu na jednom mestu. Prethodne godine započeli smo jedno sistemsko rešavanje problema dečijih igrališta gde smo dogovorili da u naredne dve godine rešimo sva važna mesta i terene, prevashodno mesne zajednice i sva sela i delove grada Kikinde sa ovakvim i sličnim igralištima. Ovakvim terenom sa tartan podlogom može da se pohvali mali broj sela u Srbiji, i u potpunosti se poklapa sa našim planom posebnog obraćanja pažnje na našu decu i omladinu” – rekao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Mirko Vlajkov, direktor bašaidske OŠ ,,1. Oktobar” zadovoljan je kako urađen za sada jedini sportski teren na teritoriji opštine, a isti obuhvata teren za mali fudbal, košarku i odbojku što će umnogome poboljšati kvalitet nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Jedna od najvećih kapitalnih investicija u prethodnih 40 godina jeste i izgradnja Gradske pijace u Kikindi gde je u toku druga faza izvođenja radova u vrednosti od oko 300 miliona dinara. Prva faza završena je početkom 2019. godine, a u međuvremenu su izvrešene sve formalne radnje poput upotrebnih dozvola i pravnih osnova, a sada su se stekli svi potrebni uslovi da praktično krene i druga i treća faza predviđenih radova:

-,, Za manje od godinu dana na ovom mestu nići će jedna od najsavremenijih pijaca u Vojvodini. Pijaca će biti popunjena svim segmentima – od Zelene pijace, robne i riblje pijace, marketa, mlečne pijace i svega onoga što savremena pijaca treba da sadrži” – rekao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov dodavši da je u toku i rekonstrukcija dela Trga koji vodi ka samoj pijaci.

-,, Radovi na izgradnji pijace teku po planu, rok za izvođenje radova druge i treće faze je 250 dana, pa se završetak radova očekuje u julu. Kako sada stvari stoje, od izvođača radova imamo uveravanja da će i taj rok biti ispoštovan. Rade se tri lamele na površini od 3.300 kvadrata, a osim tri lamele biće pokrivene i 130 natkrivenih objekata, tako da će ovo biti jedna najsavremenija pijaca kako u Vojvodini tako i šire” – dodao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Milan Novaković na pijaci prodaje od 1998. godine:

-,, Samom izgradnjom pijace mislim da ćemo mnogo dobiti, jer su uslovi bili dosta teški i mnogo će nam značiti nova pijaca” – rekao je Novaković.

Neki od lokala kod nove pijace su već otvoreni poput mlekare i ugostiteljskog objekta ,,Kempa”:

-,, Kikindi je pijaca trebala jako davno, pre trideset i više godina se samo pričalo kako pijaca treba da se izgradi, pa su prošle mnoge političke generacije koje su davale samo pusta obećanja. Sada je došlo vreme da ipak to zaživi i koliko sam čuo, imaćemo jednu od najlepših pijaca u Evropi” – rekao je Ivica Adamov, vlasnik lokala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *