July 29, 2021
aktuelno

Mirjana Boškov Limbahter obeležila radne jubileje – Kikinda Online News

Naša sugrađanka Mirjana Boškov Limbahter zaista ima čime da se ponosi i pohvali. 40 godina bavljenja pozorišnom kostimografijom, 35 godina rada u školi i 30 godina kreatorskog rada svakako je bio povod da svoju radost i značajan trenutak u životu podeli sa velikim brojem zvanica i prijatelja u jednom poznatom kikindskom restoranu. Kratkim programom i modnom revijom venčanica, Mirjana Boškov Limbahter zahvalila se dragim gostima na dugogodišnjem prijateljstvu:

-,, Presrećna sam zaista, sa mnom su večeras bili dragi gosti sa kojima negujem dugogodišnja prijateljstva i želela sam da ovako za mene važne radne jubileje proslavim sa dragim osobama koji su uvek bili uz mene. Divan je osećaj kada se neko bavi umetnošću, kada to radi iz čistog srca i duše, a još i bez finansija, i što bi se reklo – istinski. Meni je to od Boga dar, a ja poklanjam svome gradu, svojim sugrađanima i dragim prijateljima koji me uvek prate. Dalje nastavljamo sve bolje i bolje, vlada večita kreatorska čarolija i divan rad sa mojim đacima. Što se tiče revija, mogu samo da kažem da će leto brzo stići i da postoji dosta mesta na kojima se nisam pojavila, a gde bih želela da budem zastupljena. Iako je broj mesta i gostiju bio ograničen, ja moram da se zahvalim velikom broju ljudi koji su mi iskazali poštovanje i ljubav svojim dolaskom” – rekla je Mirjana Boškov Limbahter za naš portal.

Mirjana Boškov Limbahter je od 1984. godine zaposlena u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava” a pozorišne kostime za potrebe Narodnog pozorišta stvara od svoje 17. godine. 1989. godine osnovala je modni studio ,,White Lady” koji se bavi izradom venčanica i modnih detalja. Tokom duge kostimografske karijere sarađivala je sa ,,Art teatrom”, pozorištem ,,Lane” a za svoj umetnički izraz nosilac je brojnih priznanja u oblastima kostimografije i nastave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *