September 20, 2021
aktuelno

Zlatna rukavica Sari Škapik – Kikinda Online News

Bokserski klub ,,Kikinda” danas je u hali SC ,,Jezero” bio domaćin 45. tradicionalnog takmičenja ,,Kikindska zlatna rukavica”, u okviru 10. poslednjeg kola Prve lige Srbije – grupa Sever. Kikinđanka Sara Škapik osvojila je kikindsku ,,Zlatnu rukavicu”, ,,Vujketovu rukavicu” za najveći doprinos kikindskom boksu u 2019. godini osvojila je Dragana Golić koja je proglašena i za najbolju seniorku na takmičenju i nosiocu kikindske ,,Zlatne rukavice”. ,,Vujketovu rukavicu” osvojio je i takmičar OBK ,,Kikinda” Adrijan Nema, koji je proglašen i za najboljeg seniora. Takmičenje koje je okupilo oko 60 boksera iz Srbije, Rumunije i Crne Gore otvoreno je revijalnim delom, gde se izdvojio mladi Vid Vašalić iz Banatskog Velikog Sela koji za razliku od muzički talentovanog oca Milana, svoje uspehe već sa deset godina beleži u bokserskom ringu:

-,, Ovo mi je već četvrti meč. Ja se borim u ringu, a tata se bori kroz muziku i na svoj način. Već za četiri meseca boriću se za titulu prvaka države i nadam se lepim rezultatima” – rekao je Vašalić. Osim mlađanog Vašalića, u ringu se našao i prošlogodišnji nosilac ,,Zlatne” i ,,Vujketove rukavice”, sedamnaestogodišnji Luka Nepergaća koji je samo dan pre bokserskog spektakla u ,,Jezeru” osvojio titulu za najboljeg boksera u kategoriji 18 godina i starijih, iako je on mlađi takmičar na memorijalnom turniru ,,Momčilo Moša Savić” u Novom Sadu:

-,, Ove godine se nisam prijavio za takmičenje u Kikindi, ali sam zato juče izboksovao meč u seniorskoj konkurenciji gde sam dobio protivnika Rumuna na 4:1. Veoma mi je drago zbog ovog pehara koji sam doneo u Kikindu, budući da sam isti dobio od najvećih bokserskih asova bivše Jugoslavije” – podelio je Nepergaća sa nama svoje utiske.

-,, Grad Kikinda uvek će podržavati sportske manifestacije ovakvog tipa, pogotovo kada nam na takmičenja dolaze gosti iz zemlje i inostranstva i kada kikindski klubovi na najbolji mogući način reprezentuju svoj rad, ali i promovišu naš grad kao grad sporta” -ocenio je Milivoj Linjački, član Gradskog veća. Kikinđanka Sara Škapik ovogodišnji je nosilac kikindske ,,Zlatne rukavice”:

-,, Osećam se zaista sjajno zbog novog uspeha i želela bih da pohvalim organizaciju takmičenja koja se pobrinula da sve protekne u najboljem redu. Boksovala sam protiv jake protivnice, dobila sam je na poene i veoma mi je drago. Ono što me očekuje u narednom periodu jeste Kup nacija u januaru gde se nadam još lepšim rezultatima” – rekla je Sara Škapik. Za najveći doprinos kikindskom boksu u 2019. godini, priznanje ,,Vujketova rukavica” koje je prošle godine ustanovljeno po Slobodanu Vujaniću, proslavljenom bokseru i treneru pripalo je Dragani Golić, koja je proglašena i za najbolju seniorku:

-,, Najviše mi je drago što sam osvojila ,,Vujketovu rukavicu” jer to ipak predstavlja priznanje na godišnjem nivou. Kada jednog dana budem prestala da se bavim boksom, nameravam da se bavim bokserskim suđenjem” – izjavila je Golić. ,,Vujketovu rukavicu” osvojio je i višestruki prvak države Adrijan Nema koji je i kod seniora zaslužio najveće priznanje:

-,, Veoma mi znači ovo priznanje. Stariji sam, pripadam kategoriji seniora, vođa sam ekipe odmah posle Dragane Golić, a nagrada mi je od posebnog značaja kao jedna uspomena na dragog trenera. Potrudiću se da se u narednom periodu pokažem još bolje na državnom prvenstvu i da u Kikindu donesem još medalja” – izjavio je Nema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *