September 22, 2021
aktuelno

Počelo prvenstvo države u plivanju – Kikinda Online News

Na bazenima SC ,,Jezero” u Kikindi danas je počelo prvenstvo države u plivanju za juniore i seniore u organizaciji Plivačkog kluba ,,Velika Kikinda”. -,, Plivački klub ,,Velika Kikinda” domaćin je državnog prvenstva za juniore i seniore, a inače je Plivački savez Srbije glavni organizator. Naš klub učestvuje sa 22 plivača, a u sklopu samog takmičenja učestvuje 42 kluba sa negde oko 350 učesnika. Ovim takmičenjem praktično i završavamo sezonu za 2019. godinu, a nova sezona počinje u februaru mesecu. Naši plivači su pokazali dobre rezultate, i smatram da smo kao jedan klub mnogo jači” – izjavila je Dragana Ovuka, trener Plivačkog kluba ,,Velika Kikinda”.
-,, Počinje zimska sezona, kalendarska godina se završava, Prvenstvo Srbije za juniore i za apsolutnu kategoriju će ovog vikenda biti održan u Kikindi, a glavni razlog zašto se prvenstvo održava upravo ovde jeste da Nacionalna prvenstva treba održavati širom Srbije. Prvenstva u zimskoj sezoni se održavaju u 25 metarskom bazenu, a Kikinda ispunjava sve uslove za održavanje ovakvog prvenstva i smatram da dobrom organizacijom domaćina i PK ,,Velika Kikinda” mislim da će ovo prvenstvo biti jedno od boljih u proteklih nekoliko godina” – izjavio je Boris Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije.
-,, Kao grad, počastvovani smo što smo u prilici da se pohvalimo organizacijom ovakvog prvenstva gde smo pokazali još jednom da je Kikinda grad sporta. Dva eksplicitna razloga koji doprinose ovoj činjenici to je da smo mi stvorili odlične infrastrukturne kapacitete koji omogućavaju pre svega velikim finansijskim ulaganjima da se održavaju značajna takmičenja, ali i jedan predan i kvalitetan rad PK ,,Velika Kikinda”. Sportski rezultati koji postižu plivači ,,Velike Kikinde” dobra su preporuka za organizaciju ovakvog takmičenja” – rekao je Miodrag Bulajić ispred Gradske uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *