August 3, 2021
aktuelno

Težak poraz rukometašica ,,Kikinde” – Kikinda Online News

Za razliku od rukometaša ,,Kikinde Grindex” koji su pred domaćom publikom savladali ekipu ,,Rudara” iz Kostolca, rukometašice ŽORK ,,Kikinda” poražene su u okviru poslednje utakmice jesenjeg dela prvenstva u 11. kolu Super B rukometne lige Srbije za žene od gostujuće ekipe ŽRK ,,Kučevo”. Naše sugrađanke poražene su sa 25:36(18:15). Za igračicu utakmice proglašena je Marina Stajić iz ŽRK ,,Kučevo”. Utakmica je bila loša od samog početka, rukometašice ,,Kikinde” nespremno i dekoncentrisano su ušle u igru sa gostujućom ekipom Kučeva koja je spremno došla po bodove. Uprkos lepim šansama za naše sugrađanke, to nije bilo dovoljno da rukometašice ,,Kikinde” nadigraju gostujuću ekipu, da ostave bodove kod kuće i pobedom završe jesenji deo:

-,, Ovo nije ni polovina onoga što možemo da pružimo, nismo ispoštovale trenera, ekipu, dogovor u svlačionici pre same utakmice i mislim da smo mogle da se bolje pokažemo kao što smo to uradile u Petrovcu. Jučerašnji trening je bio krajnje neozbiljan što se tiče nas igračica, i mislim da se to dosta odrazilo na utakmicu. Sada nam sledi pauza, koja će nam dobro doći da ohladimo glave od poraza i nadam se da ćemo startovati mnogo bolje u drugoj polusezoni i da ćemo se popeti čak i više, jer mislim da to i zaslužujemo” – izjavila je Željana Radaković, igračica ŽORK ,,Kikinde”. Najefikasnije u prvim redovima bile su Teodora Đukičin i Ana Čubrilo sa pet postignutih golova, Linea Čočaj i Željana Radaković četiri puta zatresle su protivničku mrežu, tri gola postigla je Nataša Gudurić, dva pogotka Aleksandra Čubrilo, dok su po jedan pogodak ostvarile Milana Jovović i Slađana Latinović.

Sa četiri osvojena boda na gostovanjima i sa šest izgubljenih kod kuće kikindski ŽORK nalazi se na 8. poziciji:

-,, Jako loše odigrana utakmica, naša ekipa jednostavno nije bila u utakmici. Nismo ispoštovali ono što smo se dogovarali tokom cele nedelje. Osvojili smo četiri boda sa strane, a šest izgubili kod kuće. Već sutra počinje liga mlađih kategorija za devojke rođene 2003. godine i mlađe, a drugi deo ovog šampionata počinje u februaru. Ostaje nam da se dobro pripremimo, nadam se da smo nešto naučili i da ćemo biti malo iskusniji” – izjavio je Dragan Mrakić, trener ŽORK ,,Kikinda”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *