September 20, 2021
Uncategorized

Orkestar Dobrovoljnog-vatrogasnog društva obeležio 86. godišnjicu postojanja – Kikinda Online News

Godišnjim koncertom u kikindskom Narodnom pozorištu, najstariji Duvački orkestar kikindskog Dobrovoljnog-vatrogasnog društva obeležio je 86. godišnjicu postojanja. U okviru koncerta nastupila je i ženska pevačka grupa Kulturnog centra ,,Melizmi”, subotički Duvački orkestar kao i Duvački orkestar Muzičke škole ,,Josif Marinković” iz Zrenjanina. Tokom večeri, dodeljene su i zahvalnice kompanijama i zaslužnim pojedincima koji su pomogli obeležavanje 86 godina dugog rada Duvačkog orkestra:

-,, U poslednje dve godine od kako se nalazim na mestu šefa orkestra, dobili smo nekoliko priznanja i nagrada, ali je za nas lično najveća nagrada puna sala Narodnog pozorišta kao što je to sinoć bio slučaj. Imam utisak da se publici veoma dopao koncert o čemu najbolje govore aplauzi i ovacije sugrađana, a zahvalio bih se i našim gostima iz subotičkog i zrenjaninskog orkestra koji su se odazvali pozivu da budu deo našeg koncerta, a posebnu zahvalnost dugujemo i ženskoj pevačkoj grupi Kulturnog centra ,,Melizmi” koji su dali poseban pečat ovom koncertu” – izjavio je za Kikinda News najmlađi šef najstarijeg orkestra kikindskog duvačkog orkestra Dobrovoljnog-vatrogasnog društva Albert Nađ.

-,, Na poziv mlađanog umetnika, muzičara i stvaraoca Alberta Nađa,ženska pevačka grupa ,,Melizmi” rado se odazvala njegovom pozivu da budemo deo važnog jubileja i da pored etno pesama koje mi izvodimo, pokažemo da volimo i da uživamo i uz pesme koje izvodi duvački orkestar. Naša saradnja sa kikindskim duvačkim orkestrom traje već dugo godina i iskreno se nadam da ćemo zajedno u budućnosti uspeti i da realizujemo neki projekat. Sinoćnim koncertom, sigurna sam da smo uspeli da pokažemo da je Kikinda sredina sa dobrim muzičkim ukusom tako i sluhom. Toliko muzičara na jednom mestu pod upravom našeg Alberta Nađa svu publiku je zaista ostavilo bez daha. Bilo je malo vremena da se pokaže sve ono što oni znaju, a naša ženska pevačka grupa pojavila se u dva bloka – prvim je htela da podseti naše sugrađane da negujemo etno duh, a u drugom bloku zabavili smo ih uz romske i rumunske kompozicije. Lepota i veličina rada Alberta Nađa je tek u najavi, mi ćemo tek da vidimo njegovo stvaralaštvo koje je sasvim sigurno pred nama, a zahvaljujući ovako mladim ljudima za Kikindu će se daleko čuti i upravo oni će nam i dovesti mnogo ljudi kako iz zemlje, tako i iz regiona, a ovakav jedan događaj zaslužuje posebnu pažnju” – izjavila je Biljana Mandić članica Ženske pevačke grupe Kulturnog centra ,,Melizmi”.

Foto: Grad Kikinda – Kancelarija za turizam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *