July 26, 2021
aktuelno

Projekat ,,Art karavan” realizovan i u Kikindi – Kikinda Online News

U gostima kikindske Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” danas i sutra su učenici i profesori Prve beogradske gimnazije u okviru projekta ,,Art karavan”. Reč je o projektu koji su pokrenule profesorice likovne i muzičke kulture iz Prve beogradske gimnazije u cilju ostvarivanja saradnje sa ostalim gimnazijama Srbije i da se kroz različite muzičke i likovne radionice, koncerte i izložbe, učenici međusobno upoznaju, predstave svoje talente i rad i upoznaju različite gradove u Srbiji.

-,, Ove godine, gosti Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” su učenici Prve beogradske gimnazije. Došlo nam je oko tridesetak učenika koji će u našem gradu boraviti danas i sutra. Pripremili smo razne radionice, druženja i nadam se da ćemo nastaviti jednu novu saradnju. U Muzeju smo pripremili jedan prigodan program, popodne su učenici imali kreativne radionice koje su se delom održale u Centru za stručno usavršavanje, a drugim delom u zgradi škole. Za popodnevne sate učenici su se opredelili za obilazak gradskog Trga, gde su se upoznali sa sovama. U večernjim satima, su predviđeni koncerti kikindskig i beogradskih učeničkih bendova u klubu ,,Terarosa”. Sutra ćemo obići i stalnu postavku Narodnog muzeja, a posetićemo i Muzej ,,Terra”– izjavila je direktorica Gimnazije Mirjana Dražić.

-,, Veoma sam srećna jer smo od ove godine, zahvaljujući Kikindi napravili nešto još veće, a to je ,,Art – eko karavan”. Doneli smo i tu ekološku komponentu u sam projekat čiji je krajnji cilj da naša deca upoznaju sve lepote naše zemlje. Svi znamo da je program ekskurzija prilično monoton i da malo toga učenici imaju prilike da vide, i onda smo krenuli u obilazak gradova što je izrodilo i veliki broj prijateljstava koja i dan danas traju” – izjavila je Snežana Filipović, nastavnica muzičke kulture iz Prve beogradske Gimnazije.

-,, Izuzetno mi je zadovoljstvo što je naša inicijativa da spojimo dva aktiva – umetnost i ekologiju urodila plodom. Podržani smo od strane pre svega našeg direktora koji je itekako bio radostan što je video saradnju i razvijanje reforme školstva i na ovaj način. Učenici su izuteno zadovoljni što osim umetničkih sklonosti, to mogu da izraze i kroz program ekologije, pa smo na putu do Kikinde svratili i u ,,Carsku baru”, a prisustvovali smo i radionici vezanoj za kikindski Sovembar, tako da eto, upravo odavde krećemo sa daljom misijom ,,Art-eko karavana” “ – izjavila je Snežana Perović, nastavnik biologije i zdravlja i sporta iz Prve beogradske gimnazije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *