September 20, 2021
aktuelno

Foto vest: Počeo je 18. Internacionalni Džez&bluz festival – Kikinda Online News

Punoletni, 18. Internacionalni Džez&bluz festival otvoren je sinoć u Pabu “J” u Kikindi. U okviru prve programske večeri, našim sugrađanima predstavili su se novosadski muzičari Miloš Zubac i Milan Korać koji su priredili jedno lepo muzičko veče svim posetiocima izvodeći kompozicije sa svog poslednjeg albuma “Serbia” gde su kroz različite melodije izvodili stihove pesničkih klasika srpske književnosti poput Disa, Pere Zubca, Miloša Crnjanskog i drugih. Odmah nakon njih, kikindski ljubitelji bluza uživali su uz sastav ,,Point blank”.

U okviru 18. internacionalnog Džez&bluz festivala, proslavljena džez pevačica i profesorica muzike Irena Blagojević danas će sa početkom od 17 sati u Galeriji ,,Terra“ održati muzičku radionicu i vokalni masterclaas. Teme koje će na radionici biti obrađene su ženski vokali i džez istorija i vokalne tehnike kao i džez improvizacije. Ulaz na radionicu je besplatan za sve zaintresovane sugrađane.

Džez&bluz festival nastavlja se večeras sa početkom od 20 sati kada će kikindska publika u Narodnom pozorištu moći da uživa u muzici džez kvarteta Kragujevčanke Ksenije Kočetove, a od 22 sata, publici će se predstaviti sastav ,,Jazoo“ iz Ljubljane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *