September 18, 2021
aktuelno

RPK dodelila nagrade za najbolje doprinose u razvoju privrede i regionalne lidere – Kikinda Online News

Na sedmoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severobanatskog upravnog okruga nakon radnog dela sednice upriličena je svečana dodela nagrada Privredne komore Srbije za posebne doprinose u razvoju privrede regiona u sektoru industrije gde je nagrađen d.o.o. ’’Bell Chemicals’’ iz Banatskog Velikog Sela, u sferi poljoprivrede nagrađen je d.o.o. ’’KIPETROL’’ iz Bašaida i usluga – d.o.o. ’’Terra Panonica’’ Mokrin. Nagrađeni su i pojedinci u kategoriji regionalnih lidera – Vlado Krejić iz AD ’’Kozara’’ iz Banatskog Velikog Sela i Svetlana Radin ispred doo. ’’Menta’’ iz Čoke.

-,, Ovo nije jedina nagrada koju smo mi osvojili, posedujemo i svetske i regionalne nagrade, ali negde nama koji živio u lokalu nama najviše prija ovakva vrsta nagrade kada su iz najbliže okoline i kada potvrde vaš rad” – izjavila je Milica Karadžin ispred kompanije ,,Terra Panonica” iz Mokrina.

-,, Ova nagrada nam znači mnogo, kao vrsta podsticaja, da i u budemo stabilna karika u lancu privrede u Severobanatskom okrugu. ,,Kipterol” u svom posedu trenutno ima farmu krava koja ima kapacitet od 1100 grla, a od toga 400 muznih krava, a od toga na mesečnom nivou se preda negde oko 270 hiljada litara mleka” – izjavila je Jelena Baroš ispred firme ,,Kipterol” iz Bašaida.

U kategoriji regionalnog lidera nagrađen je Vlado Krejić ispred AD ,,Kozara” iz Banatskog Velikog Sela:

-,, Nagrada mi lično znači da rad i trud koji sam uložio u prethodnim godinama zaista neko vidi i da se na neki način vrednuje. Sve to znači i firmi u kojoj radim i kompaniji koju predstavljam. Dugi niz godina predstavljamo lidera u delu proizvodnje, trudimo se da sve što je u Evropi i u svetu, donosemo i kod nas, primenimo i na taj način unapredimo proizvodnju” – izjavio je Krejić.

-,, Dodelu nagrada pretvaramo u laganu tradiciju, ali Privredna komora Srbije prepoznala je da i na regionalnom nivou je potrebno dodeliti nagrade zaslužnim privrednicima i privrednim društvima. Doprinos ovim nagradama doprinosi i to što ih kandiduju njihove kolege, tako da po meni, ove godine, izuzeno kvalitetne firme su nagrađene, ali i pojedinci jer svako od pojedinaca predstavlja izuzetno kvalitetnu firmu čime je u mnogome doprineo razvoju privrede ovog okruga” – istakao je Tibor Horvat, direktor Regionalne privredne komore Severobanatskog upravnog okruga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *