August 3, 2021
aktuelno

Osnovna škola ,,Vuk Karadžić” obeležila svoj Dan – Kikinda Online News

Najstarija obrazovna institucija u našem gradu, Osnovna škola ,,Vuk Karažić” prigodnim programom obeležila je Dan škole, a tim povodom upriličena je i dodela nagrada za petoro učenika, koji su nosioci Vukove diplome.

Osnovna škola ,,Vuk Karadžić” nizom različitih aktivnosti u toku cele nedelje obeležava važan jubilej:

-,, Prve aktivnosti bile su vezane za sport gde smo pozvali nekoliko škola u goste, imali smo sportske utakmice koje su posebno bile lpe ove godine jer nas je i vreme poslužilo, pa smo na novim terenima u dvorištu škole to i organizovali i ono što učenici jako vole, jeste da uzimaju svoje učešće iz fizike, hemije, ogledi, istorije, geografije, vremenske linije, kaligrafija pisanje. Sutra ćemo imati i kvizove koje organizuju profesori stranih jezika a i učenici od prvog do četvrtog razreda imali su svoje aktivnosti gde su pravili sove, dočekali smo predškolce iz vrtića ,,Bambi” pa smo im organizovali doček i razne igrice i na kraju, uvek dolazi nagrada najboljim učenicima što je već poznata tradicija kod nas za Dan škole. Novčanim nagradama nagrađujemo đaka generacije to je Jovana Zavišin i sportistu generacije Borisa Bodrožića. Pored toga, u našoj školi već godinama postoji fond ,,Velinke Tešin” gde Velinkini roditelji učenika nagrađuju prelepim knjigama, a to su učenici koji su se posebno istakli i postigli najbolje rezultate na polju srpskog jezika i književnosti” – rekla je direktorica Osnovne škole ,,Vuk Karadžić” Olivera Lazić.

-,, Izrazila bih lično zadovoljstvo što sam ponovo ovde i to prilikom obeležavanja Dana najstarije škole u gradu ,,Vuk Karadžić”. Ova škola kao i ostale škole, dobro razume potrebu sa modernim i savremenim obrazovanjem i radi na poboljšanju uslova za učenje i svakodnevnih modernih tipova rada. Nadam se da ćemo i u narednim godinama što se tiče same ustanove čuti samo reči hvalče i ići samo napred” – izjavila je zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić.

-,, Završila sam ovde svoje osnovno obrazovanje i veoma mi je drago što se danas ovde nalazim i što sam nosilac Vukove diplome. Veoma sam se trudila i zalagala i veliko zadovoljstvo mi je što mogu da danas kažem da sam nosilac ove prestižne diplome” – rekla je učenica Jovana Zavišin.

-,, Zavšio sam ovu školu pre godinu dana i nosilac sam Vukove diplome iz istorije i srpskog jezika. Diplomu sam dobio zahvaljujući uloženom radu i trudu koji je na neki način to bila i moja obaveza a i želeo sam to da postignem” – rekao je Slobodan Miškov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *