September 20, 2021
aktuelno

Kikindski ,,Orange Tribe” Prvak Ženske fleg lige Srbije 2019 – Kikinda Online News

Kikindski ,,Orange Tribe” novi je šampion Ženske fleg lige Srbije u američkom fudbalu. Na poslednjem trećem turniru na terenu OFK ,,Urovci” u Obrenovcu Orange Tribe je zabeležio potrebne dve pobede i sa skorom 7-2 došao do prvog trofeja u istoriji kluba. Za MVP je izabrana Jelena Uverić, RB/WR tima iz Kikinde.

Kikinda je otvorila finalni turnir pobedom nad Požarevcem 19:12Obrenovac Hawks održale su pritisak pobedom nad Pančevom (27:13), a onda i stavile dodatan pritisak na Orange Tribe kada su ih pobedile u direktnom duelu 27:18.

Najviše poena viđeno je u meču Požarevca i Pančeva koje su Panterke rešile u svoju korist sa 26:24, a onda je usledio rasplet. Obrenovčanke su pobedile Požarevac sa 12:7, međutim Kikinda je odradila svoj deo posla i pobedila Pančevo sa 13:6 i na taj način je došla do prve titule u mladoj istoriji kluba.

„Izuzetno sam ponosna na svoju ekipu i na to šta smo postigle ove sezone. One su jako mlade i tek dve godine igraju zajedno, ali su se pokazale kao odlične saigračice i teške protivnice i samim tim i nagrada nam je došla. Počastvovana sam što sam kao neko ko je veteran u fudbalu svoju poslednju sezonu odigrala baš u ovakvom sastavu i što smo uspele da prvi put osvojimo zlato za naš klub” – rekla je MVP prvenstva Jelena Uverić koja se na najbolji mogući način oprostila od fudbala.

Šampionke Srbije Kikinda Orange Tribe:

Jelena Uverić, Bojana Milošević, Mina Milosavljev, Jasmina Jerković, Sanja Štetin, Tamara Milošević, Branislava Ludajić i Taša Ziramov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *