September 23, 2021
aktuelno

Rukometna predstava kakvu Kikinđani dugo nisu videli: ,,Kikinda Grindex“ slavila na domaćem terenu protiv leskovačke ,,Dubočice 54“ – Kikinda Online News

U okviru utakmice osmog kola Arkus rukometne lige Srbije, muški rukometni klub ,,Kikinda Grindex“ savladao je na domaćem terenu pred 840 gledalaca u sportskoj hali ,,Jezero“ leskovačku ekipu ,,Dubočica 54“ rezultatom 30:29(16:16). Tokom cele utakmice vladala je velika neizvesnost na terenu budući da je uigrana leskovačka ekipa svaki minut koristila za napad na ,,plave“ koji su, s druge strane udarili kontrom što je na kraju i rezultiralo pobedom za naše Kikinđane. Za igrača utakmice proglašen je Nikola Vrgović iz kikindskog „Grindeksa“koji je postigao pet golova. Pet golova dali su i Nemanja Dukatarov, Milan Pavlov i Stanko Komarek. Milan Potpara četiri puta zatresao je protivničku mrežu, dok su po dva puta bili precizni Mirko Kenjalo i Nenad Trumbetaš. Po jedan pogodak postigli su Ljubomir Golić i Aleksandar Kurteš.

-,, Utakmica je bila dosta dobra i neizvesna, a koja god ekipa da je pobedila, to je i zaslužila. Mi smo bili te sreće u poslednjim trenucima, izdešavalo se to što se izdešavalo. Ekipa iz Leskovca je veoma kvalitetna, nije lako pobediti na Zvezdu ni Obilića, to su sve dobre ekipe, dok ne doživite to na terenu da igrate protiv leskovačke ekipe mislili biste da je iznenađenje, ali ovo što smo doživeli protiv njih, sa punim razlogom se nalaze tu gde jesu, i sasvim sigurno će se naći u četiri ekipe koje će igrati play-off“ – rekao je Milan Potpara igrač ,,Kikinde Grindex“.

-,, Mislim da kikindska publika odavno nije videla ovakvu rukometnu predstavu na terenu. Izuzetna ekipa iz Leskovca, ja sam ih analizirao nekoliko utakmica i pratim njihove rezultate, dobri su na svim pozicijama i dobro su vođeni i sa klupa i na terenu. Želim im mnogo sreće u daljem nastavku takmičenja, i da su kojim slučajem i dobili ovu utakmicu ne bi bilo nezasluženo. U ovom trenutku smo mi bili bolji sa skraćenim klubom, sa jednim igračem koji nije ni ulazio u utakmicu i drugim koji je povredio zadnju ložu, i nadamo se da će do sledeće utakmice biti oporavljeni. Naredno kolo dočekujemo ,,Šamot“ iz Aranđelovca, ali prvo sledi odmor usled teškog gostovanja u Novom Pazaru. Veliku zahvalnost dugujemo i publici koja nas je bodrila sa tribina i koja nam je dala krila kada nam je bilo teško i nadam se da će nas i u sledećem kolu podržati“ – izjavio je Vladimir Mitreski, trener kikindskog ,,Grindexa“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *