September 23, 2021
društvo

ŽORK “Kikinda” trijumfovao nad ekipom iz Beograda – Kikinda Online News

U okviru utakmice petog kola Super B rukometne lige Srbije, kikindske ženske rukometašice savladale su ekipu ORK “Beograd” rezultatom 26:22(12:12). Iako je kikindskom klubu falilo tri igračice koje su nosile celu ekipu, to ih nije sprečilo da slave na domaćem terenu protiv gostujuće ekipe na domaćem terenu u Hali “Jezero”:

Za igračicu utakmice proglašena je Željana Radaković koja je postigla osam golova:

-,, Treneri su očekivali da će utakmica biti ovakvog kvaliteta, i da nećemo lako moći da dobijemo ekipu iz Beograda, ali naravno, devojke su se borile od prvog do poslednjeg minuta. Čestitam i njima, kao i svojoj ekipi na trudu i zalaganju. Možda se po ovoj utakmici pokazalo i da je moja ekipa malo kvalitetnija i više se dala u utakmicu” – izjavila je Radaković.

-,, Teška je zaista bila utakmica i dosta tvrda, na današnjoj utakmici nismo imali tri devojke koje su glavne za celu ekipu – golman Jovana Janković, Teodora Đukićin i Ana Čubrilo. Devojke koje su danas igrale, ja im od srca čestitam igrale su utakmicu do kraja, to im je i trebalo, da kroz celu utakmicu mogu da odnesu utamicu do kraja. Narednog vikenda gostujemo ekipi “Radničkog” u Kragujevcu i to je jedna od dve ekipe koja će verovatno ići gore, u super A. Nadam se kompletnosti, da možemo da se uigramo i da se spremimo za sve ono što nam je potrebo za naredne utakmice” – izjavio je trener ŽORK “Kikinda” Dragan Mrakić.

Linea Čočaj postigla je osam golova dok su po tri gola postigle Jovanka Peić, Nataša Gudurić i Ivana Jovanović dok je mrežu jednom zatresla Aleksandra Čubrilo.

Foto: Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *