September 18, 2021
društvo

Koncert “Senka tvoja skrivena u meni” održan u Muzeju – Kikinda Online News

U punoj svečanoj sali kikindskog Muzeja održan je koncert “Senka tvoja skrivena u meni”, koji je na jednom mestu okupio različite melodije, pa su tako naši sugrađani u muzičkom programu uživali uz zvuke klavira, violine, flaute i raskošne vokale. Jedan od takvih, koji je prvi i nastupio pred kikindskom publikom bio je vokalni solista Milan Prunić Duma:

-,, Trudili smo se da ljudima koji vole muziku sem turbofolka pružimo to zadovoljstvo da mogu da čuju i malo drugačiju vrstu muzike, za svakog po nešto. Imali smo i decu u programu, izdvođače na mađarskom jeziku, zabavnu i gradsku muziku i iskreno se nadam da je kikindska publika bila zadovoljna onim što je čula. Ovo je četvrti put da organizujemo koncert ovakvog tipa, iza nas ne stoji niko, već naš trud i entuzijam da nešto priuštimo našim sugrađanima” – izjavio je Duma.

-,, Ovo je divna prilika da ispratimo izvođače i damo tu violinsku crtu kroz pesme, i nadam se da su Kkinđani uživali u jednoj lepoj muzičkoj večeri. Danas smo na neki način okruženi različitim tipovima zvuka, to više na kaseti ili ploči koju ti juriš ili tražiš, sada je neko drugo vreme i iz svega toga izdvojiti nešto što je fino i lagano i možda prijatnije u odnosu na ostalo, a takav je negde i ritam života, da negde stalno tražimo nešto da bude ritmično i brzo. Ovaj koncert bio je idealna prilika da se izvuku neke pesme iz zaborava i da se poslušaju starije pesme u nekom novijem aranžmanu kod ljudi koji to zaista umeju i da odsviraju i otpevaju” – izjavio je violinista Srđan Stojanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *