September 18, 2021

Foto vest: Mališani iz Novih Kozaraca po prvi put u poseti biblioteci ,,Jovan Popović” – Kikinda Online News

Pedesetoro dece od I-IV razreda  osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca  posetili su danas Narodnu biblioteku ,,Jovan Popović” u Kikindi po prvi put  zato što mnogo vole knjige i da čitaju.

IMG_20190325_103123

Ipak, oni nisu došli samo da čuju priče o najstarijoj ustanovi u našem gradu, već uopšte da zavire u svaki njen kutak:

,,Ja sam im pričala o tome šta se tu radi, kada dolaze deca, kada i kako  mogu da se učlane, naravno naglasila sam i da mogu da dođu i  samo da sede da čitaju. Ne moraju samo da pozajme knjige, mogu da dođu i provedu jedno lepo prepodne ili popodne, kada god oni to  žele, u našoj biblioteci. Iako, njima je teže da oni dođu iz Kozaraca, tako da su oni nama zapravo učinili čast ovim dolaskom. Tu je cela smena od prvog do četvrtog razreda, svi su došli po prvi put, svi su učlanjeni u novokozaračku biblioteku, što je svakako za pohvalu i učiteljicama, a u našu biblioteku  su učlanjeni samim ulaskom u ovu zgradu. Oni samo trebaju da dođu sa karticom novokozaračke biblioteke  i mogu da pozajme knjige i  iz gradske biblioteke. Naredno druženje smo zakazali u vrlo skorije vreme kada su nam i obećali da će nam ponovo  doći  ali na lutkarsku predstavu “ – izjavila je bibliotekar Dečijeg odeljenja biblioteke ,,Jovan Popović” u Kikindi  Ljiljana Markovljev.

IMG_20190325_103132.jpg

IMG_20190325_103409

,,Zovem se Stefan Vujasin, imam 10 godina i učenik sam četvrtog razreda. Najviše volim da čitam istorijske knjige koje sam video i u kikindskoj biblioteci”.

IMG_20190325_103215

Foto: Kikinda Online News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *