September 18, 2021

Književno veče posvećeno srpskim pesnicima u četvrtak u biblioteci – Kikinda Online News

U Narodnoj biblioteci ,,Jovan Popović” će se u četvrtak, 6.12.2018. godine sa početkom od 19 časova održati književno veče ,,Srpski pesnici u Velikom ratu” na kojem učestvuju istoričar Dejan Ristić i glumac Milutin Milošević koji će recitovati stihove Dušana Vasiljeva, V. P. Disa , Miloša Crnjanskog i drugih velikana srpskog pesništva.

O učesnicima:

Dejan Ristić , istoričar rođen je u Beogradu 1972. godine. Diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Pohađao je specijalizovane edukacije u Jerusalimu i Londonu iz oblasti državne uprave i istraživanja Holokausta. Posebnu pažnju posvetio je istraživanju Holokausta, kao i njegovoj percepciji u poratnom periodu. 
Autor i koautor je većeg broja knjiga i naučnih radova.Učesnik međunarodnih naučnih skupova održanih u Beogradu, Londonu, Trondhajmu, Jerusalimu, Hagu, Tel Avivu, Bratislavi, Pragu, Moskvi i dr. Preveo dela prof. dr Jana Keršoa “Hitler – Hibris; 1889–1936” i “Hitler – Nemezis; 1936–1945”, kao i Filipa K. Hitija “Tvorci arapske istorije” (kao koprevodilac). 
Član je Nacionalne delegacije Republike Srbije pri Radnoj grupi za međunarodnu saradnju u oblasti obrazovanja, sećanja i istraživanja Holokausta.Inicijator je uspostavljanja Nacionalnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu (16. decembar).Postavljen je za vršioca dužnosti Narodne biblioteke Srbije nakon smene Sretena Ugričića, u januaru 2012. godine. Pre imenovanja na mesto v.d. upravnika Narodne biblioteke, pored ostalog, radio je u Arhivu Srbije i Ministarstvu rada i socijalne politike. 

Milutin Milošević je srpski glumac,rodjen u Čačku, 28.decembra 1981. Glumi na sceni:Narodnog pozorista,Duška Radovića, Bitef teatra, Ateljea 212,JDP-a.

Publika ga pamti po ulogama u filmovima ,,Beogradski fantom” i ,,Sveti Georgije ubiva aždahu”.

Foto: Matica Srpska, fejsbuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *