August 3, 2021

,,More, more…” izložba Art plakata i fotografije u galeriji KC – Kikinda Online News

U okviru IX festivala podvodnog filma i fotografije ronilačkog kluba Orka, a u saradnji sa Europhotom i Kulturnim centrom Kikinda, 1. decembra u galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba art plakata i podvodnih fotografija.

Ova unikatna izložba plakata i fotografija osmišljena je na podsticaj organizatora Međunarodnog festivala podvodnog filma i fotografije, Ronilačkog kluba ,,Orka”, sa ciljem da se uz saradnju sa strip radionicom ,,Epika” i Kulturnim centrom privuče pažnja publike na jedan svet koji živi pod morem i nudi nam izobilje egzotičnih lepota.

Veličanstvenost života u morima, kao nezaboravna avantura kada se zaroni u široko plavetnilo upravo je zbog toga navelo organizatore da pored fotografija budu prezentovani i plakati kao umetničke forme koje lako i zanimljivo prenose poruke.

Ovog puta su sve izreke na plakatima izabrane i ilustrovane sa motivima podvodnog sveta u morima.

Izložbu je otvorila direktorica Kulturnog centra Kikinda Tanja Nožica, a o istoj su govorili još i Vladislav Gajski ( strip radionica ,,Epika”) , profesor likovnog obrazovanja Vladimir Krstić koji je govorio o kreiranju art plakata i predsednik Ronilačkog kluba ,,Orka” gospodin Stojan Bogosavljev.

Foto: Kikinda Online News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *