September 20, 2021

Premijera ,,Izbiračice” u subotu 20. oktobra u Narodnom pozorištu

Predstava „Izbiračica“, rađena po tekstu Koste Trifkovića, biće izvedena kao 335. premijera kikindskog Narodnog pozorišta, u subotu, 20. oktobra. Početak je zakazan za 20 sati.
Komad Koste Trifkovića, napisan krajem devetnaestog veka, smešten je u savremeni kontekst. Bavi se savremenim karakterima koji su zadržali hijerarhiju porodičnih i društvenih odnosa građanske Srbije devetnaestog veka.
Glavnu ulogu tumači Vanja Nenadić, gošća iz somborskog Narodnog pozorišta, njene roditelje igraju Marina Vodeničar i Mihailo Laptošević, a njenu sestru Savetu igra Tanja Markov. Prosci su: Nikola Joksimović (novinar Branko), Miljan Davidović (Štancika) i Stefan Ostojić (Tošica).
Porodicu Timić, koja dolazi u goste igraju: Branislav Čubrilo Rus, Mina Stojković, Miljana Kravić i Slavoljub Matić.

Tanja Markov (Saveta) , devojka je koja je zaljubljena u novinara Branka ( igra ga Nikola Joksimović). Ni Branko nije ravnodišan prema njoj, ali je problem što se Branko dopada i glavnoj junakinji, Malčiki, odnosno „Izbiračici“ (Vanja Nenadić).
Saveta je Malčikina rođaka, sestra od strica koja živi s njenom porodicom. Zaljubljena je u Branka, ali kao dobrodušna i mila devojka, ne želi da Malčiki stoji na putu, pa odbija Brankovu ljubav. Ovaj mali ljubavni trougao dovodi do niza zamršenih situacija.

Foto: Narodno Pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *